Kilo Verme, Egzersiz, Sadece efor sarf etmek, spor yapmak anlamına gelmiyor. Hareketleri doğru yapmak ve aletleri doğru kullanmak son derece önemlidir. Spor salonunda herkes size bakıyormuş gibi hissediyor ve rahat edemiyorsanız, açık havada egzersiz yapın.

Gerçekçi olmaya çalışın. Bir iki hafta sonra muhteşem bir vücudunuz olacağını düşünüyorsanız, bunun bir hayalden ibaret olduğunu unutmayın. Ulaşılabilir, basamak basamak yükselecek hedefler belirleyerek işe başlayın. Sonucunu aldığınız her hedef, yeniye gitmek için motivasyon oluşturacaktır.

Kendinizi eğitmenin yöntemlerinden birisi de ödüllendirmektir. Her ulaştığınız hedef için kendinize bir ödül belirleyin. Çok beğendiğiniz bir elbise veya yeni bir cep telefonu, sizi amacınıza gitmek için yüreklendirecektir. Hedeflerinize her ulaştığınızda, bunu yakınlarınızla paylaşın. Böylece işler zorlaştığında vazgeçmeniz zor olacaktır.

Ne zaman egzersiz yaptığınız ve ne sıklıkla yaptığınız çok önemlidir. Herkesin spora en iyi cevap vereceği saat farklıdır. Kendiniz için günün en enerjik zamanını belirlemeye çalışın. Gün içinde yarım saat ayırmak, günlük temponuzu veya işlerinizi aksatıyorsa, 5 dakikalık zaman ayırabilirsiniz. Bir durak erken inip yürüyün, asansör yerine merdiven kullanın, öğlen yemeğinde parkta tur atın veya mağazaların olduğu bölgede kısa bir yürüyüş yapın.

Bir egzersiz planını uygulamaya başladığınızda yavaştan almaya ve vücudunuzun alışmasına zaman tanımaya dikkat edin. İlk haftadan zorlu bir programa başlamayın.

Herkesin bahsettiği düzenli spor yapmak cümlesini doğru algılayın. Düzenli spor, her gün aynı saatte, aynı hareketleri, aynı sayıda yapmak anlamına gelmez. Tam tersi sürekli aynı hareketleri yaptığınızda vücudunuz buna hemen alışır ve daha az kalori yakar. Birçok kas bölgesini birlikte çalıştıran, sadece kasları güçlendirmeye ya da kalori yakmaya yönelik farklı hareketleri ve sporları, egzersiz programınıza dahil edip bütünlemeye önem verin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir