Türkiye’de birçok alanda ilklere imza atarak binlerce hastanın hayatını kurtarmış ‘Hocaların Hocası’ Profesör Doktor Canan Efendigil Karatay, “Hocaların Hocası’ndan Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC’si-Karatay Diyeti” adlı kitabında beslenme ile hücresel, hormonal fonksiyon bozuklukları arasındaki yakın ilişkiye odaklanarak kilo vermenin ABC’sini öğretiyor, hiç zorlanmadan zayıflamanın ve zayıf kalmanın sırrını açıklıyor.

Mesleğe 50 yılını vermiş olan Profesör Doktor Karatay, dört farklı kıtada hekimlik yaptı, gezdi, gördü, farklı ülkelerin beslenme alışkanlıklarını gözlemledi. Sonuçta Türk insanı için ‘en uygun’, ‘en iyi sonuç’ veren diyeti geliştirdi. Profesör Doktor Karatay, kendi adını verdiği bu diyetin eksiksiz uygulanması durumunda başarı şansının yüzde 100’e yakın olduğunu vurguluyor.

Kitabında hem zayıflama konusunda doğru bilinen yanlışları anlatıyor hem de kronik hastalıklardan korunmanın basit formülünü açıklıyor. Yıllardır yasaklanan sağlıklı gıdaları da (kırmızı et, balık, süt, peynir, yoğurt, tereyağı, yumurta, pastırma, kuru fasulye ve turşu, sebze ve meyve, kuruyemişler) bilimsel gerçeklerle serbest bırakıyor.

Kitabın bölümleri:

1. Karatay Diyeti ile genç kal uzun yaşa
2. Neden spor yapmadan sağlıklı yaşanmaz?
3. Bütün yağlar zararlı mı?
4. Her gün iki yumurta
5. Kolesterol terörü
6. Kırmızı et sağlıklıdır
7. Fındık, fıstık çıtır çıtır, hem kan yapar, hem ısıtır
8. Efsane diyetler
9. Bir haftalık örnek mönü
10. Pratik yemek tarifleri
11. Karatay Diyeti’nin özeti
12. Karatay Diyeti’ni uygulayanlar ne diyor?

Karatay diyet listesi ile ilgili ayrıntılara girmeden önce sağlıksız ve diğer yabancı ülkelerde hazırlana kendi damak tadımız ve beslenme alışkanlıklarımız göz ardı edilerek yapılan diyet listelerinin nederece başarılı olduğu ve kilo verme konusunda bizlere yarar sağlayamayacağının bilinmesi gerekir.

Kolesterol şikayeti olanlar için düzenli ve yeterli miktardaki kolesterolün insan sağlığı açısından önemi oldukça açık ve göz ardı edilmemeli. Karatay diyeti adıyla son günlerde adından sıkça söz ettiren Profesör Doktor Canan Efendigil Karatay yarım asırlık çalışmalarını birçok ülkede yaparak karatay diyeti kitabını yayınladı.

Türk sofrası ve damak tadı gözardı edilmeden bizlere en uygun şekilde karatay diyeti hazırlandı. Profesör Karatay yaptığı çalışmalar neticesinde hazırladığı karatay diyet listesi ile kilo vererek zayıflamanın yüzde yüz oranında olabileceğini söylüyor. Karatay diyeti kitabı sayesinde zayıflama ile ilgili olarak bilinen yanlışların ve sebep olduğu hastalıklardan kaçonmanın yollarını anlatıyor.

Karatay diyeti alışılagelmiş diyet listeleri gibi belirli ölçüler dahilinde değil kendi mutfağımız ve beslenme alışkanlıklarımızla doğru şekilde beslenmenin anayasasını tekrar yazıyor. Kilo verip daha sağlıklı bir yaşam sürmek ve aynı zamanda strese girmek istemiyorsanız kesinlikle Profesör Karatay tarafından hazırlanan Karatay diyetiyle birlikte diyet yapmanın anayasası ve doğrularını tekrar öğrenmeiniz mümkün.

Karatay diyeti kitabı ile diyet hakkında bildiklerinizi unutarak yeniden doğru bir şekilde kilo verme ve diyet yaparken stres yaşama gibi sorunlardan uzak kalmak mümkün. Karatay diyet kitabi ile birlikte vücut enerjiniz hiç düşmeyecek metabolizma hızı daha düzenli olacak bu şekilde hastalıklara yakalanmadan en iyi şekilde fazla kilolarınızdan kurtulma imkanı bulacaksınız.

Karatay diyeti kitabı ile ilgili olarak diyet ve diyet ürünleri sektörü kendisini gözden geçirmeli ve halkın sağlığının söz konusu olduğu durumlarda kendilerini kontrol etmeleri gerekliliğini hatırlatacaktır.

Karatay Diyeti

Satın al!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir