Kakao (Cacao): Anavatanı Amerika olan Kakao, ılık iklimlerde ve düzenli yağış alan verimli topraklarda yetişen ve meyvelerinin içinde kakao çekirdeği olan bir ağaçtır. Bu ağacın çekirdeği ve çekirdeğinden elde edilen Kakao yağı kullanılır. Kalori değeri yüksek bir besin olan kakao protein ve karbonhidratça da zengindir.

Faydaları:

İştah açıcıdır.
Kalbi kuvvetlendirir.
Böbrek hastalıklarında faydalıdır.
Hazmı kolaylaştırır ve idrar söktürür.
Bağırsak ve idrar yolu spazmlarını çözer.
Vücuttaki zehirlerin dışarı atılmasını sağlar.
Böbrek iltihaplarını gidermeye yardımcı olur.
Uyarıcı etkisi ile yorgunluğu giderir ve vücuda dinçlik verir.
Kakao yaşlanma karşıtı antioksidanlar bakımından zengindir.

Kakao Yağının Faydaları:

Kakao yağı, güneşin zararlı etkilerini azaltan güneş yağı etkisi ile cilt koruyucu olarak faydalıdır.
Ayrıca, göğüs ucundaki çatlak ve yaraları yumuşatmakta ve basur şikâyetlerini azaltmakta etkilidir.

Nasıl Kullanılır? Kakao, kahve gibi içecek olarak kullanılmasının yanında, özellikle çikolata ve pasta yapımında katkı maddesi olarak kullanılır. Ayrıca, kakaodan kakao yağı elde edilir. Kakao yağı cilt bakımında ve kozmetik sanayinde kullanılır. Kakao tozundan 1-2 kahve kaşığı bardağa konur ve üzerine 200-300 ml kaynatılmış su ilave edilir, buna sütte katılabilir.

Uyarı: Kakao fazla kullanıldığında, uyarıcı etkisi nedeniyle çarpıntı, baş ağrısı, terleme, titreme, depresyon, bağımlılık gibi rahatsızlıklara neden olabilir.

By admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.