Gebeliğin 7. haftasında annede görülen değişimler: Dışarıdan gebe olduğunuzu fark ettirecek hiçbir değişim yoktur.

Bu dönemde 1-2 kilo alınabilir ya da verilebilir. Her iki durum da normaldir. Hormon seviyelerinin artmasına bağlı, bulantı ve kusmalar artabilir. Bu şikayetler özellikle sabah erken saatlerde daha fazla olur. Aşerme başlayabilir.

Bebeğin belirgenleşip yer kaplamaya başlamasıyla rahminiz idrar torbasına baskı yapar, bu nedenle daha sık idrara çıkma ihtiyacı hissedebilirsiniz, Gene hormonal değişikliklere bağlı olarak, meme uçlarınızda koyulaşma ve memelerinizde dolgunluk ve büyüme, beraberinde ağrı ortaya çıkabilir.

Süt bezleri gerekli sinyali almış ve hazırlık yapmaya başlamışlardır bile. Gebeler için tasarlanmış sütyenleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Ama sütyen kullanmamanın bu şikayetleri arttıracağını bilmeniz gerek.

Hamilelik 7. haftaya geldiğinde bebek gelişimi: Bebeğiniz, fasülye tanesi gibi bir cisime dönüşmüştür. Fasülyenin tepe kısmındaki iki siyah noktacık, gözlerin ilk temelini oluşturur ve göz retinası oluşmaya başlar, Fasülyenin kenarlarındaki çukurlar da ileride kulak olarak farklılaşacaktır, İlkel bir ağız ve dil fark edilebilir, Bu haftada kol ve bacak tomurcukları oluşmaya başlar, İnce bir tabaka halinde deri belirir, Beyin 3 ana kısmına ayrılır, Tiroid bezi gelişimini sürdürür, Lenfatik sistem ilk defa oluşmaya başlar, Kan dolaşımı başlamıştır. Şimdilik iki bölümden oluşan kalp dakikada 150 defa atmaktadır.

Ultrasonla duyulabilir. Akciğer gelişimi devam etmektedir, Safra kesesi, mide, barsaklar ve pankreas gelişimini sürdürür, Plasentadan gelen kan karaciğere ulaşır, Embryo artık tamamen amniyon kesesi içinde yerleşmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir