Gebeliğin 27. haftasında annedeki belirti ve değişimler:

Rahminiz göğüs kafesinize yakınlaştıkça diyafragma da yukarıya doğru yer değiştireceğinden, solunum ve uyku problemleri yaşayabilirsiniz. Bu, akciğerlerinizin tam olarak şişememesinden kaynaklanan bir durumdur. Başınızın altına bir yastık daha koyarak uyumayı deneyin. Merak etmeyin, gebelik hormonlarınız sizin dakikalık nefes alma sayınızı artırdığından bebeğinize yeterince oksijen veriyorsunuz.

Kan basıncını kontrol altında tutmakta fayda var. Halk arasında? Kan zehirlenmesi? Olarak bilinen preeklepsi için riskli döneme girildi.

Karındaki büyümeyle beraber, göbek deliği dışarı doğru kabarabilir, genellikle doğumdan sonra geçer.

Göbeğin tam ortasından, aşağıya doğru kalınlaşarak uzanan çizgi de iyice belirginleşir. Bunun oluşumu engellenemez ama doğumdan bir süre sonra ortadan kalkar.

Gebeliğin 27. haftasındaki bebeğin gelişimi:

Bu hafta içinde de bebeğinizin, beyin olgunlaşması hızlı gelişimini sürdürüyor ve sese verdiği tepkiler iyice artıyor.

Akciğerler de gelişimlerine devam ediyor.

Bebeğiniz bu haftadan itibaren gözlerini açıp kapama hareketleri yapmaya başlar,

Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 35 cm. ve ağırlığı yaklaşık 950 gr. Ama bu kilo sizin ve eşinizin yapısal özelliklerine göre 650-1500 gr. arasında değişim gösterebilir. Gebelik boyunca doktorunuzun yaptığı tetkiklerle gelişim geriliği ya da iri bebek durumu tespit ve kontrol altına alınabilir.

Bu haftanın bitişi aynı zamanda 2. üç aylık dönemin de bitişi anlamına geliyor. Bu haftadan itibaren artık 3. yani son üç aylık döneme  (3. trimester)  giriyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir