Gebelik 3’er aylık dönemler halinde anılır. Birinci, ikinci ve üçüncü trimester. Trimester latince kökenlidir ve üç ay anlamına gelir.

Gebeliğin başlangıç tarihi olarak da ilişkiye girilen gün değil, o günden yaklaşık 14 gün öncesi, yani son adet kanamasının ilk günü kabul edilir. Her ne kadar bu şekilde 3 er aylık dönemlere ayrılmış olsa da durumu karışıklıklardan arındırmak için gebelik ay olarak değil hafta olarak takip edilir. İnsanlarda gebelik 280 gün (9 ay 10 gün) hafta olarak da ortalama 40 hafta sürer.

Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için bebeğin 40 haftalık olması önemlidir. 37. haftadan sonra doğan bebekler artık pramatüre olarak kabul edilmese de, bu bebeklerde de, normal zamanında doğan bebeklere oranla daha fazla sağlık sorunu görülmektedir. En sık karşılaşılan rahatsızlıklar solunum sistemiyle ilgili olmaktadır.

Gebelikte 1. Hafta: Yukarıda sıralanan nedenlerden henüz hamile değilsiniz. Buna rağmen bu haftanın ilk hafta sayılmasının nedeni, sizin hamile kaldığınız tarihi tam olarak hatırlamayabilecek olmanızdır. Ama bunun yanında, son adet gününüzü daha rahat hatırlarsınız ve doktorunuz gebeliğinizi daha rahat takip eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir