Granadilla: 19. YY’ın sonlarında Havaii’de üretilmeye başlanan ve daha sonraları tarihi gelişimi içerisinde Amerika’nın Florida eyaletinde de üretilen bir meyvedir. Granadilla’nın dış kabuğu turuncu renkte olup kabuğu düz bir yapıdadır.

Yaprakları 8-20 cm uzunluğunda, 6-15 cm enindedir. Yapraklarının üst tarafı koyuya çalan yeşil, alt kısmı ise daha açık yeşildir. Meyvenin içi çekirdekli bir yapıda olup, yenilen kısmı da bu çekirdekli kısmıdır.

Yetiştirildiği Yerler: Granadilla, Orta Amerika ve Afrika ülkeleri ile Bolivya ve Peru’da üretilmektedir. Meyve daha önceleri İsrail’de üretilmeye çalışılmış ama buranın iklim koşullarının meyvenin yetişmesine imkan vermemesinden dolayı bu projeden vazgeçilmiştir. Yine “Yeni Gine”de üretiminin yapılabileceği yapılan araştırmalar sonucu kanıtlanmış, Haiti’nin dağlık yamaçlarında yetiştirilebileceği konusunda projeler oluşturulmuştur.

Faydaları:

Subtropikal bir meyve olan Granadilla, içerdiği Kalsiyum sayesinde kemik gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Bununla birlikte ayrıca cildi diri ve sağlıklı tutma gibi özellikleri de bulunmaktadır.

Nasıl ve Nerede Kullanılır? Çekirdeklerini yiyebilir, meyve sularınızda, tatlılarınızda, yoğurtlarınızda, dondurmalarınızda, kokteyllerinizde, salatalarınızda ilave ederek, farklı bir lezzet ve görsel elde edebilirsiniz.

Muhafaza Koşulları: 7ºC’de %80-%90 nem seviyesinde muhafaza edilmesi gerekmektedir.

Besin Değerleri: C, B1, B2, B3, Keroten ve Kalsiyum açısından zengin bir meyvedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir