Yeni Bir Hayata Merhaba Derken !.. Geçmişte kaç kez yaşanmış ve gelecekte kaç kez yaşanılacak olursa olsun, gebelik (minicik bir tohumun kusursuz bir insanoğluna dönüşmesi, gelişmesi) insanlar için bir mucize olmayı sürdürüyor.

Belki gündelik bir mucize, ama yinede mucize. Gerek Gebelik, gerekse doğum, onlarla en yakın ilgili iki insan için büyük saygı uyandırıcı olaylardır.

İnsan yaşamındaki bütün büyük olaylar ve heyecan verici anlar gibi ‘karı-koca’ sıfatlarına ‘anne-baba’nın eklenmesi ortaya birçok soru atar. Bu soruların bir kısmı anne adayı ve çocuğun fiziksel gelişmesiyle, bir kısmı anne babanın ve çocuğun ruhsal gelişmesiyle, bir kısmı anne babalık ve çocukluğun duygusal yanlarıyla ilgilidir.

Gebeliğin doğrulandığı anla çocuğun doğup anne babasının kollarına verildiği ana kadar, anne baba adaylarının akıllarından binlerce soru geçer. Bunlardan bazıları derhal cevap bulursa da bazıları kişiyi rahatsız eder, tatmin edici bir cevap bulana kadar korku ve endişe kaynağı olur, kimisi de bir yaşam boyu cevapsız kalır. Şimdi bu sorularınızın bazılarına cevap bulmaya çalışalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir