Mehmet Öz dünyaca tanınmış bu doktorumuzun sağlıklı yaşam konusundaki çalışmaları ve tavsiyelerini elimizden geldikçe sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz.

Bu yazımızda sizlere Bitkisel Bel İnceltme Önerilerini sunacağız.

Ünlü Doktor Mehmet Öz kilolarımızı fazla kafaya takmak yerine bel ölçümüze çok önem vermelisiniz diyor. Bel ölçüsü sağlık açısından en önemli noktalardan birisidir. Beli kalın olan kişilerde kalp krizi geçirme riski daha fazladır. Sağlığımız için ince bir bele sahip olmalıyız. Nasıl bir egzersiz programı olmalı: Siz egzersizin bir parçası olan son derece basit ama bir o kadar etkili egzersizimi bir deneyin. Görünmez sandalye adını verdiğim bu egzersizi herkes yapabilir. Basit ve çok etkilidir.

Bütün bacağı güçlendirir. Sırtınızı bir duvara dayayarak sandalyeye oturur gibi havada oturun. Sandalye olmadan ve avuçlarınızı dizlerinize dayayın.

İşiniz bittiğinde kolayca ayağa kalkabilmek için bu hareketi tutunabileceğiniz bir mobilyanın yanında yapın. Topuklarınızı dizlerinizin tam altında, 90 derecelik açıyla tutun. Omuzlarınız arkaya kıvrılmalı ve başınız duvara dayanmalı. Bu şekilde olabildiğince uzun süre durun ve her seferinde süreyi 2 dakika artırmaya çalışın. Yüz kaslarınızı gevşetin ve yavaş nefes alıp verin. Doktor mehmet öze göre birçoğumuz kilolara kafamızı takarız ama aslında önemli olan bel ölçüsüdür. Çünkü bel ölçümüz genel sağlığınız açısından en iyi ve tek göstergedir. Bel ölçüsü kontrolü programının işe yaraması için ne kadar yediğinizi veya yemediğinizi asla düşünmeyeceğiniz pratik bir plana ihtiyacınız var.

Mehmet Öz belinizi inceltecek sırları paylaşıyor:

Kalın belin zararları: Bel çevresi büyük olan insanlarda omentum yağ perdesi büyümeye başlar. Böbreklere baskı yapar, tansiyonu yükseltir, karaciğeri zehirler, yüksek kolesterol yaratır, insülini bloke ederek şeker hastalığını ortaya çıkarır. Safra taşları yapar, bu taşlar safra yolunu kapatır, safra inemez, bağırsaklarda tehlikeli durumlar yaşatır.

Çalışanların uygulaması kolay tarif: Sağlıklı bir kilo için yeme sisteminizi otomatikleştirirseniz kolay. İşte sizler için ailemle birlikte her sabah yediğimiz kahvaltının tarifi özellikle damak zevkinize alternatif önerilerimizden biri olarakda kabul edebilirsiniz.

5 dakikada hazırlanabilen tipik bir tarif ki ben buna sihirli kahvaltı bombası adını veriyor Mehmet Öz.

İşte o tarif arkadaşlar:

2 kişilik kişi başına 136 kalori

1 kaşık 1/3 fincan soya proteini
1/2 çorba kaşığı keten tohumu yağı
1/2 fincan çilek
1 büyük boy muz veya hangi meyveyi seviyorsanız
1/2 çorba kaşığı elma suyu konsantresi veya bal
30 gram buzlu su ve eğer isterseniz vitamin tozları

Neden çoğu diyet başarısızlıkla sonuçlanıyor: Çoğu insan doğrusal bir zihin yapısına sahiptir. Şöyle düşünürler eğer biraz iyiyse daha fazla daha iyidir. Ama sağlıklı beden genellikle doğrusal değildir. Günde 100 kalori daha az alırsanız her ay yarım kilo verirsiniz ve bir etki görmezsiniz. Ama günde 100 kalori daha az alırsanız daha fazlası daha iyi değilmi. Muhtemelen yoyo diyetine girersiniz ve verdiğiniz kiloları geri alırsınız. Bunun nedeni açlığın metabolizmayı yavaşlatmasıdır. Aynı zamanda karbonhidrat metabolizmanız yavaşlar. Dolayısıyla sonunda elinize bir şeker çubuğu geçirdiğinizde aldığınız kalori çabucak yağa dönüşür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir