Bağırsak Kurdu Nedir? İnce bağırsağa yerleşerek enfeksiyona neden olan omurgasız bir canlıdır. Karın ağrısı, ishal ve kusma yapar. Silindirik yapıdadır ve asalak olarak yaşar. 35 cm uzunluğa ulaşabilir. Larvaları, kirli sular ve yiyeceklerle bağırsağa yerleşir. Larvalar, akciğere ulaşırsa, akciğer iltihabına yol açabilir.

Bağırsak Kurdu Belirtileri: Başlıca belirtileri karın ağrısı, ishal ve kusmadır. Ayrıca, karında şişlik, bulantı, iştahsızlık ve kilo kaybı görülebilir.

Bitkisel Bağırsak Kurdu Tedavisi için faydalı olabilecek bazı bitkiler: Bağırsak solucanlarına karşı etkili olan başlıca bitkiler Acıağaç, Acıbakla, Badem, Çakaleriği, Dut, Duvarsarmaşığı, Eğreltiotu, Horasani, Isırgan, Kabak, Kantaron, Kayısı, Kekik, Kızılcık, Kokarağaç, Nar, Okaliptüs, Papatya, Pelinotu, Sarımsak, Sedefotu, Solucanotu, Şeytanotu, Şimşir, Tarhun, Üzerlik otu ve Yersomunudur.

Kabak: Kabak çekirdeği bağırsak kurtlarını felç edici etkilere sahiptir. Bunun için en az iki avuç dolusu balkabağı çekirdeği yemek gerekebilir. Kabak çekirdeği yendikten 3-4 saat sonra 30-40 gram kadar hintyağı içilerek felç olmuş parazitlerin dışarı atılması sağlanır. Hint yağı yerine müshil etkili başka bir bitki de kullanılabilir. Kabak çekirdeği özellikle şeritlerde etkilidir.

Karanfil: Günde içilecek 2-3 bardak demli karanfil çayı bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur.

Zencefil: Bağırsak kurtlarına karşı oldukça etkili olan bir diğer bitki de zencefildir. Yarım çay kaşığı kuru zencefili bir bardak kaynamış suda demlendşrdşkten sonra hazırlayacağınız çayı içebileceğiniz gibi zencefili baharat olarak kullanabilir ya da limonatanıza katabilirsiniz.

Sarımsak: Birkaç diş sarımsağın suyunu sıktıktan sonra bir bardak havuç suyu ile karıştırıp gün içerisinde 1-2 saat arayla içmek faydalı olacaktır.

Pelinotu: 1 lt suya 3 tutam pelinotu konup, kaynatılır ve süzülür. Günde 4 kez 1 fincan içilir. Gebelerde düşüğe sebep olabileceği için gebeler kullanmamalıdır.

Eğreltiotu: 1 lt kaynamış suya 2 tutam eğreltiotu konulup demlendikten sonra süzülür. Bu çaydan, aç karına yarım saat arayla birer bardak içilir. Eğrelti otu çayı özellikle şeritlere karşı etkilidir.

Pelinotu, Papatya, Sinameki: Bu bitkilerin her birinden 30’ar gram kadar alınarak karıştırılır ve bir bardak kaynar suya 2 çay kaşığı atılıp 10 dakika demlendikten sonra süzülür ve ve her gece 1 bardak içilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir